se čistí. Nezapomeňte také na digestoř, díky niž se bude v celém prostoru cítit svěže.
Zóny kuchyňské linky
Kuchyňská sestava se dělí na p ět důležitých částí (zón). Úplně vlevo se umisťuje první z nich věnovaná zásobám. Jde nejen o „spižní“ skříň s výsuvy (šíře nejlépe 60 cm) pro uchovávání potravin,
patří sem také chladnička s mrazničkou. Vedle je druhá zóna zaměřená na ukládání kuchyňských potřeb včetně nádobí, tedy na horní a spodní skříňky. Do třetí zóny patří mytí (myčka, dřez, odpadkový koš a čisticí prostředky). Čtvrtou zónu, takzvanou přípravnou, představují plochy nad zásuvkami s nejčastěji používanými pomůckami (nože a podobně). Po ní následuje
poslední, varná zóna se sporákem odsavačem par, mikrovlnou a parní či kombinovanou troubou. Patří do ní také předměty potřebné pro vaření a pečení (hrnce, pánve, pracovní nářadí).
Text: Alena Müllerová, Foto: Hi-macs, Siko, Koryna, Rotpunkt, Sconto, Bauknecht, Electrolux
170 | Interiér