se čistí. Nezapomeňte také na digestoř, díky niž se bude v celém prostoru cítit svěže. Zóny kuchyňské linky Kuchyňská sestava se dělí na p ět důležitých částí (zón). Úplně vlevo se umisťuje první z nich věnovaná zásobám. Jde nejen o „spižní“ skříň s výsuvy (šíře nejlépe 60 cm) pro uchovávání potravin, patří sem také chladnička s mrazničkou. Vedle je druhá zóna zaměřená na ukládání kuchyňských potřeb včetně nádobí, tedy na horní a spodní skříňky. Do třetí zóny patří mytí (myčka, dřez, odpadkový koš a  čisticí prostředky). Čtvrtou zónu, takzvanou přípravnou, představují plochy nad zásuvkami s  nejčastěji používanými pomůckami (nože a podobně). Po ní následuje poslední, varná zóna se sporákem odsavačem par, mikrovlnou a  parní či kombinovanou troubou. Patří do ní také předměty potřebné pro vaření a pečení (hrnce, pánve, pracovní nářadí). Text: Alena Müllerová, Foto: Hi-macs, Siko, Koryna, Rotpunkt, Sconto, Bauknecht, Electrolux 170  |  Interiér