Jakmile začneme hovořit v kuchyni o zápachu, nesmíme zapomenout na kvalitní a výkonné digestoře. Díky italským designérům dává stále více zákazníků přednost odsavačům se šířkou 90 cm, které díky svým atraktivním tvarům představují i výraznou dominantu kuchyně. Jednotlivá studia se sice liší názorem na vhodnost devadesáticentimetrové digestoře nad varnou deskou se šířkou 60 cm (jedna část tvrdí, že 90 cm je vhodnější, protože může ?jet? na nižší výkon a veškerý zápach či pára zmizí, jiní razí názor, že 60 cm široký odsavač bohatě postačí), ale jako vždy by měly rozhodnout dvě věci ? prostorové možnosti (případně finanční) a vkus zákazníka.Na vysoké poptávce po velkých digestořích má podíl i další trend, a to jsou varná centra, která se skládají z varných desek, grilů s lávovými kameny i z ponorných fritéz se šířkou 30 cm. Není výjimkou, že varné centrum má pak šířku 90 či 120 cm.?Kvalitu odsávání však neovlivní jen šířka digestoře a síla motoru. Rozhodující může být i směr pohybu vzduchu. Společnost Gaggenau je proslulá svými digestořemi, kde používá systém Coanda. Proud vzduchu je zde hnán tryskami stáčivým směrem dozadu dolů, aby se vytvářel vzduchový vír. Díky tomu, že vzduchové trysky ?tlačí? na hrnec, je veškerá pára včetně kuchyňských pachů odváděna dokonale pryč.